icon

Under uret

Engang bestemtes dagen af solen. Sommetider var dagene lange. Andre gang korte. Ting skete, når de skete. Men så kom kirkeklokkerne …

I 1401 blev Ribe Domkirke den første kirke herhjemme med et ur på facaden. Resten af Danmark fulgte efter. Byens ur blev herre over byens tid – og nabobyens ur var herre over tiden der.

Urene – og klokkerne – samlede os. Der var et tidspunkt for gudstjenester, markeder, færger, godmorgen og godnat, og vi samledes om urene og lod livet vokse derfra. De blev centrum for vores liv.

Først satte klokkerne vores liv i ramme. Siden ændrede urene vores tid.

Ure er fortællinger, mysterier, symboler, håndværk, kunst og billeder af den tid, de tæller, og den, du er. Du køber ikke et Rolex for at vide, hvad klokken er, og vi placerer ikke et ur i toppen af en bygning for at fortælle verden, hvad klokken er.

Pisa. Venedig. Washington. Moskva

Kampaniler er fritstående klokketårne. Nogle gange ved siden af en kirke, andre gange helt sig selv. Nogle af de mest berømte kampaniler er …

Det skæve tårn i Pisa

Det 55 meter høje tårn i Pisa er mest kendt for at hælde, men i toppen af tårnet finder du syv klokker

Markustårnet i Venedig

Markustårnet troner mod himlen i centrum af Venedig og er sammen med Markuskirken og Dogepaladset byens kulturelle omdrejningspunkt.

Basilikaen i Washington

Det tog næsten 100 år at den største katolske kirke i USA, National Shrine of the Immaculate Conception i Washington – og klokketårnet står for sig selv

Ivan den Stores klokketårn i Moskva

Ivan den Stores klokketårn er den højeste bygning i Kreml og frem til det 20. århundrede var det forbudt at bygge højere i hele Moskva.

Tiden går … viserne påpeger øjeblikket. Facaden spejler tidens gang. Håndværket retter blikket mod fremtiden …

Du kan være en del af din samtid. Føle dig som en del af nuet. Og du kan være en del af din helt egen tid. Hverken foran eller bagud. Kampanilen gør dig til en del af din tid. Både den ene og den anden.

Her får du design og kvalitet, der kun kræver den tid, du ønsker at bruge på det, og her er du tæt på både byliv, smagsoplevelser, sved på panden og det lange øjeblik i sofaen, hvor bogens sider sætter dig uden for tiden.

Tiden går. 60 sekunder i minuttet. 60 minutter i timen. 24 timer i døgnet … Men du bestemmer selv, hvordan den går.

”Aarhus har sin helt egen historie om tårne med urværker. Da byens ikoniske rådhus oprindeligt blev tegnet af Arne Jacobsen, var det uden tårn, men siden blev tårnet - modvilligt - tilføjet efter ønske fra de folkevalgte. Resultatet var et moderne klokketårn, der endte med at blive et af Aarhus’ mest karakterfulde vartegn.” BJARKE INGELS, BIG
img

Vil du vide mere?

Kia eller Johan hos Nybolig Bruuns Bro Lejligheder er klar til at fortælle dig mere om Kampanilen. Både, hvis du bare er nysgerrig, og hvis du gerne vil have en personlig gennemgang.

 

Kontakt os på telefon: 86 17 40 11 eller 22 27 71 51

Eller send os en mail her: